Nasi Goreng met Kip en Chinese Worstjes ( Lap Tsong )

Geplaatst op zondag 24 augustus 2003 @ 14:50, 104 keer bekeken

Benodigdheden voor 4 personen : 6 dl. kippenbouillon , ontvet 6 gedroogde Chinese champignons ca. 275 gr. droogkokende witte rijst 350 gr. kipfilet 2 a 3 gedroogde Lap Tsong (Chinese worstjes) zout versgemalen witte peper 1/2 theel. suiker 1 theel. sesamolie 1 eetl. lichte Chinese kecap 1/2 eetl. donkere Chinese kecap 1 eetl. oestersaus 4 voorjaarsuitjes , sliertsjalotjes of 1 middel- grote prei ( alleen het lichte gedeelte ) , gesnip- perd 2 eetl. arachide-olie 1 teentje knoflook , gepeld 2 grote uien , grof gesnipperd 1 theel. rasp van limoen - of citroenschil Bereiding : Breng 1 dl. bouillon aan de kook. Leg de gedroogde champignons erin en laat ze zo boven het uitgedraaide vuur staan totdat de bouillon koud is geworden ( weektijd tenmin- ste 1/2 uur ). Neem dan de champignons uit de bouillon. Zeef de bouillon door een van te voren natgemaakt stuk doek en voeg hem weer bij de rest van de bouillon. Verwijder de stelen van de champignons en snijd de hoed- jes in smalle reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Strooi de ( eventueel gewassen en uitge- lekte ) rijst in de kokende bouillon. Roer hem een keer goed om , leg het deksel op de pan en temper het vuur. Snijd intussen de kip in blokjes van 11/2 cm. en de worst in plakjes van 7 tot 8 mm. dik. Leg de blokjes kip , de plakjes worst en de reepjes champignons op de rijst wanneer deze 15 minuten lang heeft gekookt. Leg het deksel weer op de pan. Neem 8 tot 10 min. daarna het deksel van de pan. Schep de inhoud enkele malen goed om en laat zoveel mogelijk vocht verdampen ( droog- stomen ). Voeg daarna pas wat zout toe , maar alleen wanneer de bouillon niet eerder op smaak werd gebracht. Doe eventueel wat peper , suiker , sesamolie , kecapsauzen , oestersaus en de gesnipperde ui , sliertsjalotje of prei erbij. Roer alles weer goed door elkaar. Leg hierna het deksel weer op de pan , doe het vuur uit en laat de pan erboven staan. Ver- warm de olie in een wok. Fruit hierin het teentje knoflook totdat het goudbruin ziet en verwijder het daarna. Fruit onder voortdurend omscheppen de uien in de olie totdat ze ook goudbruin zien. Strooi de korianderblaadjes of peterselie en de limoen - of citroenrasp door de rijst. Schep de rijst op voorverwarmde borden en verdeel de gefruite uitjes er over. Tip : Geef apart hierbij een kommetje met een saus die men maakt door gelijke delen lichte en donkere Chinese kecap te vermengen met een gelijk deel tomaten - of barbecuesaus. Even- tueel kan ook een mespuntje vijfkruidenpoeder erdoor heen geroerd worden.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: